Miten valita paras linux kotikäyttööön?

      Kommentit pois päältä artikkelissa Miten valita paras linux kotikäyttööön?

Linuxin suunnittelijana tunnetuksi tullut Linus Torvalds on kohahduttanut viime aikoina ottamalla kärkkäästi kantaa rokotevastaisiin väitteisiin. Hänen kerrotaan menettäneen hermonsa kyseisten kommenttien vuoksi. Jotta sinulle ei kävisi samoin käyttäessäsi Linus Torvaldsin luomaa Linuxia kotikäytössä, kannattaa viettää hetki aikaa juuri sen oikean Linuxin valinnassa. Paras linux kotikäyttöön voi olla haastavaa löytää, ellet oikein tiedä mistä lähteä liikkeelle. Lukemalla tämän artikkelin paras linux kotikäyttöön löytyy kuitenkin melko helposti! Tutustu siis parhaisiin vaihtoehtoihin artikkelimme kautta ja valitse kotiisi joukon paras vaihtoehto!

Käyttäjäystävällinen Ubuntu

Käyttäjäystävällinen Ubuntu - Miten valita paras linux kotikäyttööön?

Ubuntu johdannaisineen on erityisen käyttäjäystävällinen valinta. Ubuntusta on julkaistu 21.10-versio, jota monet pitävät perin pohjin uudistuneena julkaisuna, jossa on todella runsaasti uusia asioita aiempiin julkaisuihin verrattuna. Yleensä uusissa Ubuntun julkaisuissa on käytetty Gnome-työpöytäympäristöä, jota on myös päivitetty uudella versiolla. Lisäksi uutta Ubuntua on perinteisesti päivitetty uudella taustakuvalla. Oletko jo tutustunut 21.10-versioon nähdäksesi kuinka on tämän version laita?

Kestomenestyjä Linux Mint

IT-alan piireissä Linux Mint 20.1 beta tunnetaan melko yllätyksettömänä valintana. Tämä vaihtoehto onkin saavuttanut kestävää menestystä juuri sellaisten käyttäjien keskuudessa, jotka eivät pidä yllätyksistä tai suorastaan vihaavat niitä.

Linux Mint Debian Edition eli LMDE on edellä mainittua yllätyksellisempi valinta. Kyseessä on nimittäin mielenkiintoinen Linux Mintin testialusta, jonka avulla järjestelmäkehittäjät vaikuttavat varautuvan tulevaisuuteen, jossa ei käytettäisi lainkaan Ubuntua. Tällä testialustalla nähdään siis mitä Linux Mint -käyttöjärjestelmälle tapahtuisi ilman Ubuntua.

Monen mielestä Linux Mint 20 on jo niin hyvä käyttöjärjestelmä, että mieleen hiipii ajatus, onko se jo liiankin hyvä.Tämä käyttöjärjestelmä perustuu Ubuntu 20.04 LTS:ään, jota on tuettu jo erittäin pitkään.

Fedora on monen uusi ykkösvalinta

Fedora 34 KDE on myös vahva vaihtoehto kotikäyttöön. Monelle se onkin uusi ykkösvalinta. Myös Fedora 33 Beta on mielenkiintoinen valinta ja se onkin paljon muutakin kuin pelkkä testialusta. Jos kaipaat takuutuoretta, mutta vakaata Linux-pakettia kotiisi, kannattaa tutustua myös Fedora 32 Betaan. Tämän testialustan softa on vankkaa kuin peruskallio!

Manjaro tarjoaa useita vaihtoehtoja

Manjaro KDE 21.1 Pahvoa on ennen pidetty yhtenä parhaimmista Plasma-jakeluista. Nykyisin moni on kuitenkin huolissaan sen laadunvalvonnasta, joka pelätään olevan pettämässä. Jos etsit aloittelijaystävällistä ja ajantasaista Manjaro-vaihtoehtoa, kannattaa sinun testata Manjaro Linux. Tämä vaihtoehto sopii hyvin myös aloittelijalle. Manjaro 21 Ornaran sen sijaan sanotaan tekevän mahdollista jopa mahdottomasta. Kyseessä on siis kovan tason vaihtoehto, joskaan ei ehkä kaikista helpoin vaihtoehto aloittelijalle.