IT-alan lisäresurssipaketti

Olemme koonneet tähän artikkeliin muutamia IT-alan lisäresursseja. Toivomme, että ne auttavat sinua syventämään IT-alan tuntemustasi ja tarjoavat runsaasti alaan liittyvää lisätietoa. Toivomme, että inspiroidut niiden kautta esimerkiksi Linuxista ja muista alan trendeistä!

Linux.fi

Linux.fi sijaitsee Wikisivuston alla ja tarjoaa komentorivivinkkejä sellaisellekin käyttäjälle, jolle Linux ei ole vielä kovin tuttu. Näin komentorivit on mahdollista ottaa tehokäyttöön. Vinkkejä löytyy niin peruskäyttöön, tiedostonhallintaan, verkkoihin, prosesseihin, järjstelmänhallintaan, käyttäjiin ja ryhmiin, laitteistoon, tiedostojen sekä syötteiden muokkaukseen, kuviin sekä multimediaan ja skriptaukseen liittyen. Löydät sivustolta myös muita hyödyllisiä vinkkejä. Ellei Linux ole sinulle vielä lainkaan tuttu, on tämä sivusto hyvä paikka aloittaa sen perusteisiin tutustuminen.

Skillwell.fiSkillwell.fi tarjoaa monipuolisen ja ajankohtaisen IT-alan blogin, jossa korostetaan digitaalisuuden merkitystä niin nykypäivän kuin tulevaisuuden keinona menestymisen edellytysten takaamisessa. Digitaalisuus toimii hyvin erilaisilla teollisuudenaloilla ja yksi parhaista välineistä digitaalisuuden tavoittelussa on Amazon Web Services, jota monet pitävät maailman kattavimpana pilvipalvelualustana.

Mikael Ahonen -blogi

Mikael Ahonen -blogi käsittelee monenlaisia tietotekniikkaan, liiketoimintaan, itsensä johtamiseen ja crm:ään liittyviä teemoja. Hän kertoo haluavansa koetella omia rajojaan sekä pyrkivänsä inspiroimaan lukijoitaan kokeilemaan kykyjään. Kun kokeilee tehdä asioita, jotka on ehkä kokenut jopa mahdottomiksi, saattaakin yllättyä siitä, kuinka monia asioita on mahdollista tehdä ja saavuttaa – ja juuri tästä on Mikael Ahonen -blogissa kyse! Blogissa vertaillaan esimerkiksi suuria pilvipalveluita ja tutustutaan koneoppimisalustan käsitteeseen. Blogi käsittelee myös työuupumusta ja tarjoaa ajattelumalleja työssä uupuneille. IT-alallakin työuupumus vaanii helposti kulman takana, ellei työntekijä osaa pitää varansa. Pitkät työpäivät, kiire, stressi ja kovat tulostavoitteet ovat alalla tyypillisiä, joten blogista löytyviin työuupumukseen liittyviin artikkeleihin kannattaa ehdottomasti tutustua ja niiden vinkeistä ottaa vaarin!

Uralla-blogi

Uralla-blogi sopii sinulle, joka mietit, mikä sinusta tulee isona ja millaiselle uralle haluaisit tähdätä. IT-ura on yksi hyvä vaihtoehto, mutta tarjolla on monia muitakin vaihtoehtoja sekä lukuisia erilaisia opintopolkuja. Blogin kautta tutustut esimerkiksi monimuoto-opintoihin sekä polkuopintoihin, opintovapaaseen ja aikuiskoulutustukeen, ja voit lukea mahdollisuuksista opiskella ulkomailla. Jos olet valmistumassa ammattikoulusta, kannattaa lukea blogin tarjoamat vinkit amiksen päättävälle opiskelijalle. Jos kiinnostuit Uralla-blogista, kannattaa sinun ehdottomasti tutustua myös blogistamme löytyvään postaukseen, joka käsittelee parhaan läppärin valintaa opiskelijalle. Tämä artikkeli tukee Uralla-blogin teemaa.