Löydä parhaat linux ohjelmat kouluun

Linuxkouluun.fi

Updated on:

Linux tarjoaa monia hyviä ohjelmia kouluille. Löydä tämän artikkelin avulla parhaat linux ohjelmat kouluun ja tee opiskelusta entistäkin hauskempaa ja helpompaa! Monet koulut ovat jo vaihtaneet tai vaihtamassa Linuxiin, sillä linux on maksuton vaihtoehto, ja määrärahat ovat kouluissa nykyisin erityisen tiukilla. Linux on myös vaihtoehto, jossa ei tarvitse tinkiä laadusta – etenkään, kun käytössä on parhaat linux ohjelmat kouluun! Ensimmäiseksi esittelyssä on Ubuntu ja erityisesti opetukseen suunniteltu Edubuntu. Tämä vaihtoehto on erityisen hyvä koulukäyttöön ja monen mielestä se kuuluukin ehdottomasti parhaat linux ohjelmat kouluun -kategoriaan. Toiseksi esittelyssä on vaativampikäyttöinen Kali Linux, joka sopii Linux-ammattilaisille tai alan edenneille opiskelijoille. Viimeiseksi muistuttelemme lukijoita vielä Amnesic Incognito Live -järjestelmän tärkeydestä eli luvassa on tuhti lukupaketti!

Ubuntu

Kun aiheena on parhaat linux ohjelmat kouluun, ei aihetta voi ohittaa puhumatta Ubuntusta ja etenkään Edubuntusta. Erityisesti opetukseen suunniteltu Ubuntu-jakelu on Edubuntu. Tämä GNU/Linux-käyttöjärjestelmä on mukautettu koulujen käyttöön ja siitä löytyy runsaasti lapsille sekä nuorille sopivia sovelluksia ja hallintatyökaluja. Lisäksi käyttöjärjestelmästä löytyy LTSP eli sisäänrakennettu päätepalvelin.

Mistä Edubuntussa sitten oikein on kyse? Se on rinnakkaisversio tunnetusta Ubuntusta ja jokainen Edubuntu-ohjelma voidaan siten asentaa perinteisen Ubuntu-järjestelmän päälle. Edubuntu eroaa tavallisesta Ubuntusta lähinnä siten, että sen ohjelmavalikot on tarkkaan valikoitu siten, että ne sopivat tiettyjen kouluasteiden käytettäviksi. Myös Edubuntun ulkoasu eroaa perinteisestä Ubuntusta.

Edubuntun käyttö onnistuu melko samalla tavalla kuin perinteisenkin käyttöjärjestelmän käyttö. Jokaiselle tietokoneelle voidaan asentaa erikseen oma käyttöjärjestelmä tai käyttöjärjestelmä voidaan asentaa päätepalvelimen kautta. Opetusluokkaa ja opetusta on helppo hallita päätepalvelimella. Samalla koulun laitteistokulut pysyvät minimissä, koska jokainen oppilas ei tarvitse oikeaa tietokonetta, vaan jopa erittäin vanha tietokone saadaan vielä käyttöön toimimaan niin sanottuina tyhminä päätteinä. Päätepalvelin auttaakin koulua saavuttamaan yllättävän suuria kustannussäästöjä.

Kali Linux

Kali Linux sopii Linux-ammattilaisille eli peruskouluun tämä vaihtoehto on haastava, mutta esimerkiksi alan oppilaitoksiin se on loistava valinta. Tämä jakelu pystyy suorittamaan tietokoneisiin liittyviä tietoturvakäytäntöjä. Se pystyy myös testaamaan erilaisten järjestelmien ja verkkojen turvallisuutta, kun nämä verkot ja järjestelmät liitetään siihen. Tämä jakelu tuokin koneen käyttöön ennen kaikkea turvallisuutta, jopa silloin, kun käytetään julkisia verkkoja. Erityisen tärkeä tämä ominaisuus onkin sellaisille käyttäjille, jotka pitävät konetta mukana kaikkialla ja joutuvat käyttämään julkisia verkkoja.

Muista myös Amnesic Incognito Live -järjestelmäKoulun omia tietokoneita paljon käyttävä opiskelija saattaa olla huolissaan yksityisyydestään. Tällöin kone kannattaa suojata Amnesic Incognito Live -järjestelmällä. Se toimii erityisesti Live-tilassa tai kun lataat tietoja USB-tikulta. Järjestelmän ansiosta kaikki tietokoneella tekemäsi katoaa sammuttaessasi tietokoneen.