Kuinka valita paras läppäri opiskeluun?

Linuxkouluun.fi

Updated on:

Oletko aloittamassa opintosi ja pohdit, mikä on paras läppäri opiskeluun? Millaisia asioita kannattaisi ottaa huomioon, kun haluat löytää sopivan läppärin opiskeluun? Tähän artikkeliin on koottu hyviä vinkkejä, joiden avulla on helppo valita paras läppäri opiskeluun! On ensisijaisen tärkeää valita luotettavasti toimiva läppäri, minkä lisäksi on tärkeää valita läppäri omien opintojen mukaan. Kerromme myös, miksi on tärkeää panostaa hyviin opiskeluvälineisiin.

Panosta hyviin opiskeluvälineisiin

Hyviin opiskeluvälineisiin kannattaa panostaa. Nykyisin läppäri on yksi tärkeimmistä opiskelijan työkaluista, joten siihen kannattaa panostaa ihan erityisesti. Paras läppäri opiskelijalle auttaa opiskelijaa valmistumaan ajoissa ja motivoi häntä syventymään tehtäviensä pariin. Sen sijaan huonosti toimiva läppäri, joka ei vastaa opiskelijan tarpeita, laskee helposti motivaatiota!

Luotettavuus on kaiken A ja O

Valittaessa läppäriä opiskeluun on läppärin luotettavuus kaiken A ja O. On tärkeää, että läppäri toimii luotettavasti erilaisissa ympäristöissä ja jokaisena opiskelupäivänä. Monen mielestä laadukas yritystietokone onkin tästä syystä paras läppäri myös opiskelijalle. Niitä on mahdollista saada myös käytettyinä ja huollettuina, jos uuden yritysläppärin hinta on liian kova opiskelijan budjettiin. Laadukas yritysläppäri toimii liikkuvassa käytössä ja tarjoaa toimintavarmuutta tilanteessa kuin tilanteessa.

Tunnettuja ja luotettavia valmistajia ovat:

  • Apple
  • Lenovo
  • Microsoft
  • Asus
  • HP

Apple opiskelija alennus

Ensimmäisenä listalla on Apple, jonka laitteet puhelimista tietokoneisiin ovat parhaimpia maailmassa. Toki Applen tuotteet ovat hintavampia, mutta pidä mielessä, että Apple opiskelija-alennus voi olla jopa 20%. Näin ollen sinun on mahdollista saada Apple läppäri edullisemmin, jos olet opiskelija. Lue lisää.

Budjettia kannattaa tosin miettiä myös sen pohjalta, mitä olet opiskelemassa ja mitä näin ollen vaadit läppäriltä. Hyvä läppäri kestää useampia vuosia vaativampaakin käyttöä.

Valitse läppäri opintojesi mukaan

Läppäri kannattaa aina valita omien opintojen mukaan. Esimerkiksi insinöörit tarvitsevat usein hieman toisenlaista konetta kuin yleisiin opintoihin osallistuvat opiskelijat. Lukio-opintoihin tarvitaan myös tietynlaista konetta, jolla esimerkiksi ylioppilaskirjoituksiin osallistuminen onnistuu näppärästi. Oppilaitoksessa saatetaan käyttää tiettyjä e-kirjoja tai sovelluksia ja on tärkeää, että ne toimivat omalla koneella. Oppilaitoksella saattaa olla joitakin suosituksia koneen suhteen ja niihin kannattaa ehdottomasti tutustua ennen koneen ostoa!

Insinööriopinnoissa tehdään usein vaativaa suunnittelutyötä. Käytössä saattaa olla vaikkapa CAD-ohjelmisto. Tällöin opintoja varten kannattaa hankkia tehokone, jossa on vähintään 16 Gt:n keskusmuisti ja Intel i5:n prosessori. Intel i7 -prosessori on vieläkin parempi vaihtoehto. Tällaisessa koneessa kannattaa olla myös erillinen GeForce- tai Nvidia Quadro -näytönohjain. Koneen kiintolevyksi kannattaa valita vähintään 256 Gt:n SSD-kiintolevy, minkä lisäksi kannattaa valita kone, joka tukee langatonta verkkoa. On myös tärkeää varmistaa, että koneen akku kestää useita tunteja.

Yleisissä opinnoissa pärjää hieman pienemmälläkin muistilla ja prosessorilla, jossa on hieman vähemmän tehoja. Näissä koneissa on tärkeää ottaa huomioon, että kone kulkee näppärästi mukana esimerkiksi repussa tai käsilaukussa ja että sen akku kestää useita tunteja. Keskusmuistiksi suositellaan vähintään 8 Gt:n muistia ja prosessoriksi vähintään Intel i3 -prosessoria. Vielä parempi vaihtoehto on Intel i5. Näytönohjaimeen ei yleisissä opinnoissa välttämättä liity erityisiä vaatimuksia. Näytön kokona tällaisissa koneissa suositaan yleensä 12–14 tuuman näyttöä ja kiintolevyssä vähintään 128 Gt:n SSD-levyä. Kannattaa myös varmistaa, että koneesta löytyy langattoman verkon tuki. Suosittuja opiskelijaläppäreitä ovat esimerkiksi Lenovo ThinkPad T470s, HP EliteBook 840 G3/G4, Dell Latitude 7480 ja Lenovo ThinkPad T460s.