Bitdefender free kokemuksia

Linuxkouluun.fi

Updated on:

Tähän artikkeliin on koottu bitdefender free kokemuksia (maksuton Bitdefender) sekä Bitdefender kokemuksia (maksullinen versio). Bitdefender tarjoaa loistavia ominaisuuksia myös maksuttomalla versiollaan, vaikkakin siihen liittyy toki myös joitakin rajoituksia verrattuna maksulliseen bitdefenderiin. Tästä syystä kannattaakin lukea bitdefender free kokemuksia, jotta voisit varmistaa, onko maksuton versio sopiva vaihtoehto juuri sinulle vai sopisiko maksullinen versio sittenkin paremmin.

Kerromme  ensin lyhyesti ja ytimekkäästi bitdefender freen erityispiirteistä. Tämän jälkeen kerromme, millaisia asiakaskokemuksia bitdefender on saanut ja mistä näitä asiakaskokemuksia on mahdollista löytää.

Bitdefender freen erityispiirteitäBitdefender on monen mielestä yksi parhaista tarjolla olevista virustorjuntaohjelmista, ja sen maksutonkin versio yltää alansa parhaimmistoon. Kannattaa kuitenkin huomioida, että Bitdefenderin ilmaisversioon liittyy joitakin rajoituksia verrattuna maksullisiin versioihin. Tämä kyllä pätee myös muihin maksuttomiin virustorjuntaohjelmiin. Maksuttomasta versiosta puuttuu esimerkiksi palomuuri, ransomware-suojaus sekä suojattu selain. Puutteistaan huolimatta Bitdefender Free tarjoaa reaaliaikaista suojausta Windowsilla, mutta kannattaa huomioida, ettei sitä ole saatavilla ihan kaikissa maissa. Windowsin lisäksi maksuton versio on saatavilla Androidille ja macOS:lle. Maksuton versio sisältää kuitenkin virusskannauksen ja Windowsille reaaliaikaisen suojauksen sekä verkkosuojan. Bitdefenderiin tutustumisen voikin aloittaa riskittä sen free-version kautta, ja jos tuntuu, etteivät sen ominaisuudet ihan riitä omaan käyttöön, on ohjelma helppo päivittää tarvittaessa maksulliseen versioon.

Maksullinen Bitdefender versio

Jos haluat suojata enemmän laitteita, joudut maksamaan siitä. Tässä maksullinen versio tulee kuvioihin. Bitdefenderillä voit suojata jopa 5 laitetta. Nämä voivat olla tietenkin samassa perheessä sillä yhdeltä ihmiseltä harvoin noin montaa laitetta löytyy. Ja aikuisille on tietenkin saatavilla parental control jolla voi päättää mitä perheen pienimmät saavat ja mitä he eivät saa tehdä verkossa.

Kaikki laitteet tulevat tietenkin maksullisen version premium ominaisuuksilla joita olivat palomuuri, ransomware-suojaus ja suojattu selain. Lisäksi uudessa versiossa on suoja mikrofonin ja web kameran vakoilua vastaan.

Eikä siinä vielä kaikki!

Salasanojen muistaminen tänä päivänä on myös melko työlästä. Jokainen eri sivusto mitä käytämme vaatii käyttäjätunnuksen ja salasanan muistamista. Esimerkiksi jos tykkäät rahapeleistä netissä, vaativat kaikki pelikasinot sinulta tilin tietojen muistamista. Bitdefender astuu apuun myös tässä. Maksullisessa versiossa tulee mukana ohjelma salasanojen hallintaan.

Asiakaskokemuksia

Asiakaskokemuksia bitdefender freestä löytyy esimerkiksi erilaisilta keskustelupalstoilta, kuten suomi24.fi-palstalta. Tälle palstalle kannattaa suunnistaa, jos haluat keskustella virustorjunnasta. Silloin kannattaa suunnata sopiviin keskustelunaloituksiin, joita voit etsiä esimerkiksi palstan näppärällä haku-toiminnolla. Toisaalta palstalla kannattaa myös huomioida, että kaikki käyttäjät eivät välttämättä ole sitä mitä he väittävät olevansa ja että anonymiteetin varjolla on mahdollista sanoa sellaisiakin asioita, joita ei välttämättä kasvokkain tulisi sanoneeksi. Myös keskustelijoiden tarkoitusperät saattavat vaihdella. Kun palstalla vieraileva lukija tiedostaa tämän ja lukee keskustelupalstoilta löytyviä asiakaskokemuksia tietynlaisten suodattimien läpi, ovat keskustelupalstat melko hyviä asiakaskokemusten lähteitä. Joskin ihmisten sanomat kannattaa kuitenkin itse ensin validoida ennen päätöksien tekemistä.

Bitdefender kokemuksia Trustpilotissa

Trustpilot on toinen oivallinen kanava tähän tarkoitukseen. Trustpilotin arvosteluiden takana ovat oikeat kokemukset, joilla on väliä. Bitdefender on saanut Trustpilotissa lähes 6 000 arvostelua ja yleisarvosanan hyvä, 4/5 tähteä. 71 % arvostelun jättäneistä käyttäjistä on antanut palvelulle arvosanan erinomainen, 7 % arvosanan hyvä, 3 % arvosanan keskitasoinen, 4 % välttävä ja 15 % arvosanan huono. Bitdefenderiä on kehuttu esimerkiksi siitä, että se tarjoaa upeaa virusturvaa ja uskomattoman hyvää asiakaspalvelua. Kannattaa tietysti huomioida, että palautteet koskevat itse bitdefenria – ei siis pelkästään bitdefender freetä.

Kokemuksia asiantuntijoilta

Bitdefender kokemuksia asiantuntijoilta

Bitdefender, kuten monet muutkin virustorjuntaohjelmat, herättävät paljon keskustelua myös asiantuntijoiden keskuudessa. PC Mag (PC Lehti) rankkaa Bitdefenderin kolmen parhaan ilmaisen virustorjuntaohjelman joukkoon. Erityisesti PC Mag kehui ilmaisen tuotteen kattavia ominaisuuksia jotka ovat ytimeltään samat kuin maksullisessa versiossa. Heikkoa ilmaisessa versiossa on täyden scannauksen hitaus verrattuna maksulliseen versioon. Hyvänä puolena on myös se, että käyttöliittymä on sama sekä maksullisessa, että ilmaisessa versiossa.

Yhteenveto

Bitdefender on varmasti monelle sopiva virustorjuntaohjelma ja maksullisen version turvin sen voi ottaa käyttöön jokaiselle perheen laitteelle. Kannattaa kuitenkin muistaa, että kaikissa virustorjuntaohjelmissa ilmenee aukkoja aina silloin tällöin. Joten verkossa kannatta pitää yllä aina tiettyä varovaisuutta.